Valg av hytte

Ok, tomt er på plass etter en del vandring på feltet,og man vil alltid lure på om det var riktig, men jo mer jeg har vært innom, jo mer fornøyd er jeg. Verre er det kanskje med å velge hva som skal bygges der.

Jeg er så heldig å jobbe rett ved Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta, der man for tiden finner 26 visningshytter fra 21 produsenter. Et supermarked for potensielle hyttebyggere. Jeg bestemte meg for å gå «prologen» før jul, hver torsdag tok jeg for meg 2 produsenter, hadde en prat i de koselige hyttene, og fikk med katalog. I løpet av kommende helg ble det lesing i kataloger og studier av et vell av modeller. På forhånd hadde jeg et budsjett for ferdig hytte inklusive tomt og grunnarbeid, men når man så det enorme utvalget, var det lett å «la seg lede ut i fristelse». Etter et par-tre helger hadde jeg fått en idé om hva jeg var ute etter. Siden Lygnalia ligger i åpent og hellende terreng med nydelig utsikt mot Gaustadtoppen og Hallingskarvet, ønsket jeg mye vindu mot sørvest. Og når sønnen er ivrig på ski med likesinnede kamerater, kunne det tenkes at han ville ha med en gjeng på «treningsleir» til snøsikre Lygna og skisenteret der, dermed ble det et ønske om hems for å gi mulighet for flere sengeplasser.

Etter jul gikk det forholdsvis lett å komme seg til «semifinalen» der jeg satt med modeller som tilfredsstilte både ønsker om type hytte og pris. Det mest utfordrende var å sammenligne «epler og epler». En nøkkelferdig hytte var ikke nødvendigvis det samme hos alle produsentene. Der én hadde en absolutt innflyttingsklar modell, kunne en annens nøkkelferdige være uten f-eks. kjøkken eller platting/beis/innvendig behandling etc. Det neste var å gå ned et prissjikt til «elektroklar» hytte, der det kreves en del egeninnsats, men det gir mulighet til å spare noen kroner i totalbudsjettet.

Tinde, Ranahytta, Nordlyshytter og Saltdalshytta var med i semi’n, og etter mer grubling (for et valg må man ta) sto de to siste i finalen. Jeg var så godt som i ferd med å signere Saltdalshytta sin modell «Rustik Smart 174», men i siste lita under gjennomgang av ordrebekreftelse, måtte jeg stille et kontrollspørsmål, og da det viste seg at en kommunikasjonssvikt førte til at jeg måtte legge på snaue 300 000, ble det kort vei til å skrive kontrakt med Nordlyshytter med modellen Polar 98.

Alle produsenter var svært behjelpelige med å gjøre endringer og tegne om etter behov og ønske, men jeg er nå engang av den oppfatning at jeg ikke er flinkere enn de arkitektene som jobber med dette, så på Pølar 98 ble det bare endret til liggende villmarkspanel.

Valget er gjort,nå er det bare å sette i gang med byggesøknad, stikking av plassering, valg av rørlegger osv. Det kommer jeg tilbake til i neste innlegg.

Annonser

2 kommentarer til «Valg av hytte»

  1. Hva var kontrollspørsmålet som avslørte kommunikasjonssvikt og merkostnad på 300 000.

    1. Hei. Det var at ikke alle begreper var like hos de enkelte leverandører. Familiehytta har en svært oversiktlig prisliste, med Byggesett, Elektroklar og Nøkkelferdig. Fra en annen leverandør fikk jeg pris på byggesett, og tillegg for elektroklar. Jeg var rede til å signere, men da viste det seg at de ikke hadde tatt med montering av byggesettet, og det var 300 000 ekstra. Hva «Tillegg for elektroklar» sto for, ble jeg ikke helt sikker på, men det var nok oppsett av delevegger innvendig, ferdig isolert og platet, men altså uten at hytta var montert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.